Ons Verhaal:

Na 10 jaar koppig blijven zeuren van Anouk hebben we besloten om een hond aan te kopen. Het moest een sociale, brave en rustige hond worden en toch geen kleintje. Dus werd het een Golden Retriever.
Op 4 april 2006 was het dan zover. De geboorte van ons Sam (Flo Van De Gouden Graal), een spierwit teefje was een feit.
Tot we ze mee mochten nemen zijn we elke zaterdag gaan kijken en soms bleef Anouk de hele namiddag bij de kennel.
In school heeft ze het heel goed gedaan tot bij de debutanten. Daar hebben we ondervonden dat dit niets voor haar was. We zijn in september 2007 gestopt met naar school gaan.
Nu is ze veel rustiger en gelukkiger. Ze is heel lief en super enthousiast naar mens en dier. Haar favoriete hobby is rustig slapen in het lentezonnetje of in de zetel.

Omdat we de kriebel nu wel echt te pakken hadden, is er op 23 april 2007 ons Guessje, een Border Collie teefje, bijgekomen.
Dank zij Ilse en Johnny kwamen we terecht bij Yolanda en haar kennel "Of Dreams Forever". Meteen wisten we dat dit de plaats was (is) om een Border Collie pup aan te schaffen.
Ons Guessje is supersociaal naar mensen toe en verbazend slim maar grote donkere honden zijn niet haar beste vrienden...

Op 1 augustus 2011 is Cooper (Keep't Black)de familie komen vervolledigen. Hij is een zwart-witte Border Collie reu eveneens van Of Dreams Forever.

Omdat ik besefte dat ik fouten had gemaakt met het trainen van ons Sam ben ik op zoek gegaan naar opleidingen en heb me ingeschreven voor een 8-daagse cursus bij Geert De Bolster.
Na het slagen van het theoretisch en praktisch examen, begin 2008, heb ik het Certificaat van Gedragstrainer, Hondeninstructeur, Opvoeder behaald.
Sindsdien geef ik les in hondenschool Olmenhof waar ik ook mijn stage heb mogen lopen. Ook train ik er met ons Guessje natuurlijk. Occasioneel train ik ook nog in hondenschool 't Sas in Duffel.
Eind 2009 hebben Anouk en ik ook nog een tweedaagse clickercursus gevolgd bij Geert De Bolster.
Eind 2010 hebben we nog een cursus "Control Unleashed" gevolgd bij Geertje Schijf (TeamUp).

Nu Anouk al een hoop theoretische kennis heeft opgedaan in de afgelopen jaren is ze sinds 6 september 2009, begonnen met haar stage instructeur-opvoeder in hondenschool Olmenhof. Na deze opleiding van 6 maanden te hebben gelopen geeft ze nu de nieuwelingetjes (1ste les pups) en de pups.
Heb je tips of vragen voor haar, kan je hier terecht.

Alles over onze honden kan je vinden op de link "De honden".

Jaarlijks ga ikzelf met drie kameraden voor een weekje er op uit met de motor. Foto's van deze gebeurtenissen kan je vinden op de pagina "Motortrips".

naar boven.
Cont@ct
Aantal bezoekers